Pietre pretioase in functie de luna si ziua nasterii

Pietre pretioase in functie de luna si ziua nasterii

Piatra zodiei mele

Tradițional, se crede că fiecare lună a anului are o piatră prețioasă asociată cu ea, iar aceste pietre sunt numite pietre de naștere. Persoanele care se nasc într-o anumită lună sunt adesea încurajate să poarte pietrele lor de naștere pentru a atrage noroc și pentru a beneficia de proprietățile lor specifice. Iată o listă a pietrelor prețioase asociate cu fiecare lună a anului:

 1. Ianuarie - Granat
 2. Februarie - Ametist
 3. Martie - Acvamarin
 4. Aprilie - Diamant
 5. Mai - Smarald
 6. Iunie - Alexandrit sau Perla
 7. Iulie - Rubin
 8. August - Peridot sau Sardonic
 9. Septembrie - Safir
 10. Octombrie - Opal sau Turmalin roz
 11. Noiembrie - Topaz sau Citrin
 12. Decembrie - Turcoaz sau Zircon

Aceste pietre de naștere au semnificații și simboluri diferite, iar se crede că aduc noroc și protecție celor născuți în luna lor corespunzătoare. Mulți oameni aleg bijuterii care conțin pietrele de naștere ale lor sau ale persoanelor dragi ca daruri speciale.

Piatra zilei mele

În afară de pietrele de naștere asociate cu luni, există și o tradiție care leagă anumite pietre prețioase de zilele săptămânii. Aceste pietre sunt numite pietre ale zilelor săptămânii și sunt adesea folosite în bijuterii. Iată o listă a pietrelor prețioase asociate cu fiecare zi a săptămânii:

 1. Duminică - Topaz sau Safir
 2. Luni - Perla sau Selenit
 3. Marți - Rubin sau Smarald
 4. Miercuri - Ametist sau Agat
 5. Joi - Sardonix sau Smarald
 6. Vineri - Safir sau Smaragd
 7. Sâmbătă - Safir albastru sau Turcoaz

Aceste asocierea pietrelor prețioase cu zilele săptămânii variază în funcție de diferite tradiții și culturi. Nu există o regulă universală și uneori se pot întâlni diferențe. Totuși, aceste pietre pot fi o sursă de inspirație pentru alegerea bijuteriilor sau a pietrelor prețioase pentru a celebra o zi specială.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.