Perle naturale vs Perle de Mallorca

Perle naturale vs Perle de Mallorca

PERLE NATURALE VS PERLE DE MALLORCA

Diferența principală între perlele naturale și cele de Mallorca constă în originea și procesul de fabricație:

Originea:

 

 

Perlele naturale sunt create în interiorul scoicilor sau melcilor. Ele se formează atunci când un corp străin, cum ar fi un nisip sau un alt iritant, pătrunde în cochilia unui molusc. Pentru a se proteja, moluscii încep să depună straturi de nacre (un material sidefat) în jurul corpului străin, formând treptat o perlă.

Perlele de Mallorca, pe de altă parte, sunt perle fabricate artificial. Ele sunt create folosind un nucleu de sticlă acoperit cu un strat de stucco (un amestec de scoică pisată și alți compuși). Acest strat este ulterior lustruit și vopsit pentru a obține aspectul și luciul unei perle.

Valoarea și prețul:

 

 

Perlele naturale sunt extrem de prețioase și valoroase din cauza procesului lor de formare rar și a aspectului lor unic. Ele pot fi foarte scumpe, în funcție de dimensiune, calitate, formă și culoare.

Perlele de Mallorca sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar, deoarece sunt produse în masă și nu implică procesul natural de formare. Prețul lor este mult mai redus decât cel al perlelor naturale.

Aspect și calitate:

 

 

Perlele naturale au un aspect unic și o calitate superioară. Ele au un luciu natural și o varietate de nuanțe și culori, în funcție de tipul de molusc care le produce.

Perlele de Mallorca sunt create pentru a imita aspectul perlelor naturale. Cu toate acestea, ele pot avea o mai mare uniformitate în aspect și nu prezintă aceeași varietate de nuanțe sau strălucire naturală ca perlele adevărate.

În concluzie, diferența principală constă în originea și procesul de fabricație, precum și în valoare și preț. Perlele naturale sunt rare și prețioase, în timp ce perlele de Mallorca sunt mai accesibile și sunt fabricate pentru a imita aspectul perlelor naturale. Este important să țineți cont de aceste diferențe atunci când decideți să achiziționați perle pentru bijuterii sau alte scopuri.

Înapoi la blog