Ce este obsidianul ?

Ce este obsidianul ?

OBSIDIAN

Obsidianul este o rocă vulcanică sticloasă și dură, cunoscută pentru aspectul său negru și lucios. Acesta se formează atunci când lava vulcanică răcită rapid se solidifică fără a forma cristale. Datorită răcirii rapide, obsidianul nu are timp să dezvolte structura cristalină obișnuită a rocilor, rezultând astfel o structură amorfă, similară sticlei.

Caracteristici cheie ale obsidianului includ:

Culoare: Obsidianul este de obicei negru, dar poate prezenta nuanțe de maro, gri sau verde, în funcție de impuritățile și mineralele prezente în rocă.

Luciu: Suprafața sa este foarte lucioasă și poate fi extrem de strălucitoare, ceea ce îl face potrivit pentru sculptură și pentru confecționarea bijuteriilor.

Tăioasă: Obsidianul are o margine ascuțită și tăioasă, ceea ce îl face potrivit pentru obiecte ascuțite, cum ar fi cuțitele și săgețile. Această proprietate l-a făcut folosit pe scară largă în trecut de către diferite culturi pentru confecționarea uneltelor și a armelor.


Fragilitate: Chiar dacă este dur, obsidianul este fragil și poate fi spart sau cioplit cu ușurință. Acest lucru se datorează absenței unei structuri cristaline regulate.

Obsidianul este adesea folosit în bijuterii și sculptură pentru frumusețea și strălucirea sa. De asemenea, este utilizat în prezent în industria cosmetică pentru a fabrica lame de ras din obsidian. Cea mai mare sursă de obsidian în lume este Parcul Național Yellowstone din Statele Unite ale Americii, dar se găsește și în alte regiuni vulcanice din întreaga lume.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu